close
shopping_basket

Váš košík

close

Pommes au four - zapečené jablká

Milujem rýchle a jednoduché recepty. Tento recept mi pripomína moju francúzsku babku Marie, ktorá mi tieto jablká často v detstve pripravovala.

Ingrediencie

4 ks
jabĺk
2 PL
masla
2 PL
hrozienok v rume
1 hrsť
mandľových lupienkov
1 hrsť
lieskovcov
1 PL
trstinového cukru
4 ks
karamelových alebo maslových sušienok

Čas prípravy

Náročnosť

POSTUP:
Odrežte vrchy jabĺk. Z jabĺk odstráňte stred ideálne pomocou vykrajovača na to určeného. Pomocou vykrajovača vyrežte vnútro, aby ste mali čím plniť, a vytvorili tak miesto na plnenie. Ideálne, aby Vám jablká ostali vcelku.
Jablková plnka - kúsky jabĺk, ktoré Vám ostali si pokrájajte na menšie kúsky. Do nich pridajte trstinový cukor, lieskovce, lupienky mandlí, hrozienka s rumom, maslo a rozdrvené sušienky. Premiešajte, a naplňte jablká plnkou do plna. Vráťte na nich ich vrchy. Zvyšnú zmes dajte zapiecť do misiek.
Pečte v rúre na 180°C cca 20-25minút.
Jabĺčka sú najchutnejšie hneď po upečení, keď sú ešte teplé. 

Tip: Môžete kľudne v recepte vynechať cukor, a pred podaním si jabĺčka poliať medom.
Výborné je aj do zmesi pridať škoricu, alebo čokoľvek iné, na čo mate v ten deň chuť.